HTML

Windows phone 7 - infók, stb.

Tudd meg azt, amit én megtudok a Windows Phone 7 mobil operációs rendszerről.

Friss topikok

Linkblog

Hamarosan megjelenik a Windows Phone 7

2010.09.30. 12:51 Pumpah

A Windows Phone 7 egy teljesen új, végleges állapotában még meg sem jelent mobil operációs rendszer, melyet a Microsoft azért fejlesztett, hogy versenybe tudjon szállni a kor követelményeinek megfelelő okostelefon szoftver piacon. Korábbi piaci pozícióit elveszítve, a redmondi cégnek sokak szerint csak egy dobása van.

Október 11. a bejelentés dátuma, a helyszín pedig New York. A logikát félredobva, vagy nagyon is amentén haladva, az első Amerikában is forgalmazott wp7-tel szerelt készülékek csak november 8-tól lesznek elérhetőek a nagyközönség számára. Európa néhány országában (az eddig kiszivárgott infók alapján Anglia, Németország biztos) már októberben  elkezdik forgalmazni néhány gyártó okostelefonjait.

A logikára visszatérve, az USA beli premier elhúzásának több racionális oka is lehet, ezek közül az egyik, hogy az ott elterjedtebb CDMA hálózatra is fel kell készíteni a példányokat. Egy másik lehetséges ok, hogy a Windows Mobile Európában és Ázsiában jóval népszerűbb, mint az Újvilágban, így a Microsoft oda koncentrálja erőit, ahol eleve több sikerre számíthat.

Eléggé foglalkoztat a kérdés, hogy kis hazánkba vajon mikor érkezik el a platform. Egyes, állítólagos Microsoft Magyarország híresztelések szerint, amiket én is csak úgy hallottam, tehát egyáltalán nem biztos, hogy meg vannak alapozva, ide csak jövő év végére ér el a cucc. Ha egyáltalán jön. Ennek némileg ellentmond a közelmúltban a hazai mobil részleg élén történt személycsere. Remélhetőleg a hazai mobilszolgáltatók részéről ebben az esetben nem a teljes töketlenség fog megnyilvánulni, mint ahogy sajnos megszokhattuk. 

A platform esélyei körvonalazódnak, ahogy egyre másra jelennek meg a cikkek, leírások, a különböző buildekről, és a már kifejlesztett alkalmazásokról, de a hosszútávú jövőről csak a megjelenés után tudunk majd beszélni. Tehát, aki már most egekbe emeli, korán teszi, és aki máris temeti a Windows Phone 7-et, az is elhamarkodottan cselekszik. Csak azt tudom mondani, mint az egyszeri sírásó a temetésen: Várjuk ki a végét.

Szólj hozzá!

Címkék: microsoft mobil windows operációs rendszer 7 phone okostelefon platform

A bejegyzés trackback címe:

https://winphone7.blog.hu/api/trackback/id/tr612334435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása